• Gemengd koor

koren 01

  • Gemengd koor

Gemengd Koor

 

Over het Gemengd Koor

Bij Gemengd Koor Zang & Vriendschap uit Emst zingen zo’n 45 enthousiaste mannen en vrouwen. Het repertoire bestaat voornamelijk uit lichte muziek, maar ook nummers uit musicals en Nederlandstalige stukken komen aan bod. Het koor zingt meerstemmig en wordt op de piano begeleid door dirigent Marten van der Worp.

Al meer dan 90 jaar!

Zingen is leuk én verbindt. Dat weten de leden van Gemengd Koor Zang & Vriendschap als geen ander. Dit verklaart dan ook meteen de naam van het koor. Veel leden zingen al een groot deel van hun leven bij dit koor, dat al meer dan 90 jaar bestaat! Met de oprichting van Gemengd Koor Zang & Vriendschap in 1924 is tevens de zangvereniging ontstaan. In 2014 vierde het koor haar 90-jarig bestaan. In dit jubileumjaar waren vier koorleden al 65 jaar lid. Uniek!

Toch is het Gemengd Koor in de loop der jaren ook uitgebreid met nieuwe leden. Deze ‘frisse wind’ zorgt ervoor dat het koor zich blijft ontwikkelen en het publiek blijft verrassen. Ook nieuwe leden zijn van harte welkom.

Optredens

Plezier in het zingen staat bij het Gemengd Koor voorop. Niet voor niets is de donderdagavond voor veel leden niet alleen dé zangavond, maar ook een heus uitje. Een aantal keren per jaar treedt het Gemengd Koor op. Bijvoorbeeld tijdens (kerst)markten in de regio of in kerken. Een hoogtepunt was het optreden in 2013 tijdens het 125-jarig bestaan van de KBZON in Rosmalen.

Repetities & contributie

Het Gemengd Koor Zang en Vriendschap repeteert elke donderdagavond van 20.30 uur tot 22.15 uur in Dorpshuis De Hezebrink aan de Ds. Van Rhijnstraat 69 in Emst. De contributie bedraagt €17,00 per maand.

Toelatingseisen

  • Gemengd Koor Zang en Vriendschap is bedoeld voor dames en heren van 18 jaar en ouder.
  • Na de aanmelding volgt een stemtest voor plaatsing bij de juiste stemgroep.
  • Het streven is om zoveel mogelijk te zingen zonder map, en te bewegen in een eenvoudige regie om zo de nummers kracht bij te zetten.
  • Er wordt gerepeteerd om fijn samen te zingen, maar zeker ook voor de diverse optredens. De diversiteit in dit koor is groot.
  • In dit koor is ook plek voor leden die wel willen repeteren, maar niet willen optreden (mogelijk na overleg met dirigent en bestuur).

Daarnaast is er een aantal algemene toelatingseisen die voor alle koren van zangvereniging Zang & Vriendschap gelden.

Contact

Wilt u meer informatie over het Gemengd Koor of bent u geïnteresseerd om een keer mee te zingen? Neem dan contact op met Jim van Nimwegen, via tel. 06 42568119.

Krijg je net als wij ook zoveel energie van zingen?

 En ben je benieuwd of zingen bij één van onze koren misschien iets voor jou is?
Kom dan eens een kijkje nemen tijdens een van onze repetitieavonden in de Hezebrink in Emst!

gemengd koor blok

song and relation blok

in between blok

kinderkoor blok

contact

Neem voor meer informatie over lidmaatschap contact op met Jim van Nimwegen (secretaris) Telefoon: 06-42568119
E-mail: info@zangenvriendschapemst.nl

Locatie
Alle koren repeteren in Dorpshuis de Hezebrink:
Ds. Van Rhijnstraat 69 8166 AL Emst