nieuws oranje 01

Song & Relation derde tijdens Nederlands Koorfestival

Song & Relation uit Emst heeft op 28 januari de derde plaats behaald tijdens de regionale voorrondes van het Nationaal Koorfestival (NKF). De dames traden op in het Akoesticum in Ede, waar in totaal 7 Gelderse koren op het podium stonden. Song & Relation kwam als enige popkoor in de top 3 terecht. Jeugdkoor de Ulftse Nachtegalen behaalde de eerste plaats. Dit koor mag zichzelf het ‘Beste koor van Gelderland’ noemen en uitkomen tijdens de landelijke finale van het Nederlands Koorfestival op 2 juni in Hengelo.

Competitie

Alle deelnemende koren werden beoordeeld door een vakkundige jury, waarbij elk koor punten kreeg voor een aantal vaste onderdelen. De jury bestond uit een aantal gevestigde namen binnen de korenwereld, waaronder John Damsma. Hij presenteerde na afloop van de optredens een mooi juryrapport met daarbij een toelichting op onze behaalde punten. We kregen veel lof voor het enthousiasme waarmee wij op het podium stonden. Onze dirigent Marten van der Worp werd gecomplimenteerd om het feit dat hij niet altijd letterlijk vóór ons koor staat, maar ons als leden ook zelf laat werken en eigen verantwoordelijkheid laat nemen. Uiteindelijk kwamen we als enige popkoor in de top 3 terecht!

Over het NKF

Het NKF is de belangrijkste nationale korencompetitie van Nederland. Eind jaren zestig vond de eerste editie plaats. Het landelijke korenfestival kwam voort uit een eerder initiatief dat enige jaren daarvoor startte vanuit de Publieke Omroep: het AVRO-Koorfestival. Het NKF groeide uit tot een competitiemodel met een tweejaarlijkse cyclus waaraan op het hoogtepunt van voorrondes tot landelijke finale ruim 200 koren aan deelnamen.

Krijg je net als wij ook zoveel energie van zingen?

 En ben je benieuwd of zingen bij één van onze koren misschien iets voor jou is?
Kom dan eens een kijkje nemen tijdens een van onze repetitieavonden in de Hezebrink in Emst!

gemengd koor blok

song and relation blok

in between blok

kinderkoor blok

contact

Neem voor meer informatie over lidmaatschap contact op met Jim van Nimwegen (secretaris) Telefoon: 06-42568119
E-mail: info@zangenvriendschapemst.nl

Locatie
Alle koren repeteren in Dorpshuis de Hezebrink:
Ds. Van Rhijnstraat 69 8166 AL Emst