nieuws oranje 01

Nieuw zangseizoen begonnen

Het nieuwe zangseizoen is weer begonnen! Dat trappen we af met een eigen Najaarsconcert op 16 september. Het concert vindt plaats in het vernieuwde dorpshuis de Hezebrink in Emst, waar we wekelijks repeteren. Zangvereniging Zang en Vriendschap heeft de primeur om hier voor het eerst een optreden te verzorgen.

Sinds jaar en dag

“De verbouwing is nog niet klaar, maar het einde komt in zicht”, vertelt Willia Jacobs, voorzitter van de zangvereniging. “De koren van Zang en Vriendschap repeteren hier sinds jaar en dag, dus we zijn er trots op dat we hier op 16 september een concert mogen geven.” Tijdens het Najaarsconcert treden het kinderkoor, jeugdkoor In Between, dameskoor Song and Relation en Gemengd Koor Zang & Vriendschap op. Willia Jacobs: “Elk koor heeft natuurlijk zijn eigen specialiteit, maar de koren zoeken ook de verbinding met elkaar op. Zo zullen In Between en Song and Relation samen een nieuw nummer zingen”.

Hoog niveau

Allle koren zijn sinds de zomervakantie druk aan het repeteren om de luisteraars een gevarieerd programma te bieden. We werken hard aan ons niveau. Zo kreeg dameskoor Song and Relation voor de zomervakantie te horen dat zij geselecteerd is voor deelname aan het BALK TOPfestival, het grootste festival voor lichte koormuziek. De dames mogen uitkomen in de hoogste klasse. “Tijdens het Najaarsconcert geven we onze achterban uit Emst en omgeving dus alvast een klein voorproefje van wat we in Rotterdam willen neerzetten”, aldus Willia Jacobs.

Goed vertegenwoordigd

Ook de andere koren van Zang en Vriendschap timmeren goed aan de weg. Zo zal Gemengd Koor Zang en Vriendschap op 7 oktober vertegenwoordigd zijn tijdens het festival Zingen aan Zee in Zandvoort. Bovendien treden alle vier de koren een week na het Najaarsconcert op tijdens het festival ‘Koren in Epe’, dat plaatsvindt op 22 en 23 september in de Grote Kerk in Epe.

Praktische informatie Najaarsconcert

Het najaarsconcert vindt plaats in Dorpshuis de Hezebrink, Dominee van Rhijnstraat 69 in Emst. Kaartjes kosten € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen. De zaal gaat om 19.00 uur open, het concert start om 19.30 uur.

Krijg je net als wij ook zoveel energie van zingen?

 En ben je benieuwd of zingen bij één van onze koren misschien iets voor jou is?
Kom dan eens een kijkje nemen tijdens een van onze repetitieavonden in de Hezebrink in Emst!

gemengd koor blok

song and relation blok

in between blok

kinderkoor blok

contact

Neem voor meer informatie over lidmaatschap contact op met Interim Voorzitter Jeremy Nijhof. Telefoon: 06-27842399 
E-mail: info@zangenvriendschapemst.nl

Locatie
Alle koren repeteren in Dorpshuis de Hezebrink:
Ds. Van Rhijnstraat 69 8166 AL Emst